Klubb Silver är för personer som är över sextio år och är en del av NBVs som handlar om att skapa en mötesplats för seniorer i Örebro där man kan samlas kring ett intresse eller lära sig något helt nytt.

– Jag tycker att det är jätteviktigt att kunna få utvecklas och komma på nya grejer. Så mycket som i alla fall som jag är intresserad av. Ja, träffa nya människor, nya kulturer och få smaka maten, säger Susanne Bard.

För deltagaren Ann Wiklund så betyder det mycket att träffa nya människor och finnas i ett roligt sammanhang.

– Jag tycker att det är otroligt viktigt, jag tänker att man lär sig nya saker hela livet och att det är det som det går ut på egentligen. Att uppehålla sin nyfikenhet och att våga prova på något nytt, säger Ann Wiklund.

Gillar man att njuta av livet och ta vara på varje dag man får, då tycker deltagaren Kalle Antonsson att en studiecirkel hos ett studieförbund är fantastisk möjlighet.
– När man kommer ur arbetslivet, det jag saknar då är ju det här dagliga umgänget med andra människor. Då får man det på det här viset i stället med någonting som man verkligen tycker om. Det är inte samma sak att sitta ensam i ett kök och göra det här, nej, säger Kalle Antonsson.