Dansgruppen Byeol som tillhör föreningen Haneul som brinner för östasiatisk populärkultur. Föreningen är anslutna till spelkultur och nördförbundet Sverok, i Örebro tillhör föreningen studieförbundet ABF. Ordförande i föreningen heter Saga Hoffrén Phil.

– Vi har en digital plattform, Discord, som vi hänger väldigt mycket på där man kan få skriva om någon ny låt som har släppts. Sen så arrangerar vi även irl-träffar också till exempel random play dance där man får dansa till k-pop-refränger. Men vi har även ätit koreansk mat tillsammans, säger Saga Hoffrén Phil. Genom föreningen Haneul har hon varit med och skapat en mötesplats för personer som älskar k-pop.

– Det är just därför jag och min syster startade upp föreningen. För att vi kände att vi bara hade varandra att prata om k-pop med. Så det känns jättekul att kunna dela intresset med andra, säger Saga Hoffrén Phil.

Teddy Björk och Ella Olofsson som också är med i föreningen uppskattar att kunna träffa andra med samma intresse och lära känna nya personer. Föreningen bidrar med mycket positivt i deras liv.

– Jag har alltid dansat och dansat hemma själv, men nu att komma in i en riktig gemenskap och att göra faktiska covers i stället för att bara att bara stå i mitt vardagsrum och dansa har jag tyckt vara jätte givande. Jag lär mig mycket lättare när jag är tillsammans med andra människor, dansar med andra. Det har även gett effekt liksom på psykiskt välmående, säger Teddy Björk.

– Att få dela jättefina och roliga stunder tillsammans och att bara dansa tillsammans, det har gjort jättemycket för min fysiska och psykiska hälsa. Så jag skulle verkligen rekommendera andra att också vara med i en förening där man håller på med sina intressen, säger Ella Olofsson.