Nyhetsbrev

AMATÖRTEATER i Örebro län JUST NU!

Nyhetsbrev för dig som gillar teater och scenkonst

Nyhetsbrev för Vintern och våren 2019

 

Hallå! Stefan jul

Hej! Jag heter Stefan Jansson och sedan 1/9 vikarierar jag som Amatörteaterkonsulent i Örebro län. Tina Ruth är föräldraledig med sin son Vilme.

Tveka inte att höra av er till mig!

Mina kontaktuppgifter är:

stefan.jansson@olbf.nu

070- 628 06 20

Efterlysningar/Sökes:

Stella Nova söker ny teaterledare

Ungdomsgruppen Stella Nova som träffas onsdagskvällar i Askersund behöver ny ledare. Stella Nova tillhör Jubileumsföreningen i Askersund, drivs som en cirkel genom Studiefrämjandet. Arvode är cirkelledararvode.

Kontakt Stefan Jansson stefan.jansson@olbf.nu eller 0706 -28 06 20 eller Margareta Widell 0563 -124 81.

Atr – kurser 

Ansök till festival!

Dags att ansöka till festival!

Teatro Rumore en kulturförening och dramaskola för barn, tonåringar och unga vuxna från Viareggio, Italien, öppnar ansökningen till sin tredje internationella Ungdomsteatern Rumore Festival!

Du som är skådespelare i åldern 10-24 år kan söka tillsammans med din teatergrupp. Ni kommer få chansen att träffa unga människor från hela Europa med samma intresse för teatern i en hel vecka.

Ni kommer att delta i gratis drama workshops som hålls av internationella lärare. En unik upplevelse i ett vackert hörn av Italien. Havet, stranden och bara 20 minuter ifrån de vackra städerna Pisa och Lucca.

Sista ansökningsdag är den 31 december!

När: 10-16 juni, 2019 Var: i Torre del Lago Puccini, Italien

 

http://www.atr.nu/2018/11/20/ansok-till-festival/

 

 

Gilla Amatörteatersamverkan på Facebook, så kan du ta del av spännande information först av alla.

Gilla amatörteatersamverkan på Facebook

11111fb

 

Det händer under vinter och vår :

 

 

Örebro

logga nya teatern

Lite som händer på Nya Teatern

det enda

Vintern och våren 2019 på Nya Teatern

Det enda rationella – EXTRAFÖRESTÄLLNINGAR

26 januari 2019, kl. 19:00, Nya Teatern, Storgatan 21, Örebro

27 januari 2019, kl. 19:00, Nya Teatern, Storgatan 21, Örebro

Erland och May Fjellgren driver på fritiden en äktenskapsskola i kyrkans regi. De framstår som det perfekta paret som alltid har råd och stöd till församlingens gifta medlemmar och deras äktenskapsbekymmer. Erland arbetar till vardags på en pappersfabrik tillsammans med kollegan Sven-Erik, som efter ett självmordsförsök nu försöker finna lyckan i tillvaron igen, tillsammans med hustrun Karin. Plötsligt uppstår en kraftig passion mellan Erland och Karin. Erland föreslår att det enda rationella är att alla fyra flyttar ihop tills passionen har ebbat ut och allt kan återgå till det normala. Förslaget visar sig dock fungera betydligt bättre i teorin än i praktiken.

Speldatum: 10, 11, 17, 18 november 2018, kl. 19:00. Rekommenderad ålder: 13 år. I rollerna: Elin Andersson, René Deutsch, Martin Larsson, Katarina Thente Manus: Jens Jonsson Bearbetning: Martin Larsson Regi: Martin Larsson och Elin Andersson

Pris: 100:-. Biljetter (bokning): 019–611 18 03 eller info@nyateatern.se. Biljetter betalas vid ankomst. OBS! KONTANTER ELLER SWISH!

Arrangerad av: Nya Teatern, Örebro / TeaterOptimisterna

 

Nya Teaterns improvisationskurs ger TEATERSPORT 10 jan kl. 18:30.

 

 

 

Zebra Dans ger Sadunära   –En lekfull och nära dansföreställning för barn från 6 år.

9-10 februar

Sadunära är en humoristisk och interaktiv dansföreställning med jazziga toner som utforskar lusten till lek. Genom kontaktlekar med dansarna får publiken se och känna på vad kroppen kan kommunicera, helt utan ord. Till levande musik med kontrabas, sång och saxofon skapas en plats där vi vågar lita på varandra, se varandra i ögonen, härma – och rätt som det är kanske även publiken dansar.

För mer info kontakta Nya Teatern info@nyateatern.se , 019-611 18 03

Arrangör Regionförbundet.

Färdknäpp

av Willy Russell

Amatörteatergruppen Zenit på Nya Teatern arbetar nu med pjäsen ”Färdknäpp” (One for the Road) av Willy Russel. Pjäsen ger perspektiv på mellanmänskliga relationer och problem som kan uppstå i ett bostadsområde. Vilka konsekvenser kan det få för individen  om man inte är tillfreds utan längtar bort till något annat? Det är en dramakomedi med existentiella underströmmar.

 

Premiär fredag 15/3 kl 19.00

Lörd 16/3 kl 19.00

Sönd 17/3 kl 16.00

Tors 21/3 kl 19.00

Fre 22/3 kl 19.00

Lörd 23/3 kl 19.00

Biljettpris 100kr. Biljetter bokas via Nya teatern 019-611 18 03

NYA TEATERNS BARNTEATERFESTIVAL  6-7 april

www.nyateatern.se

 

 

Norra länsdelen

Utskrift

 Projekt Bergslagspelen som pågått 2014-2017 i Norra länsdelen är nu avslutat.

Läs mer om Bergslagsspelen

 

På scener i länet under vinter och vår:

Lekeberg

Det händer mycket under jubileumsåret på Sparbanksbörsen i Fjugesta

 Affisch_Stora snurren A3 v2 (002)

31 december tom 16 februari

 Jubileumsrevyn Stora Snurren har premiär på nyårsafton och spelas sedan varje fredag och lördag samt en söndag till och med 16 februari.

Föreställning inkl trerätters-meny: 475 kr

Läs mer här: http://www.lekebergsrevyn.se/mainpage.asp?visa=1312

 

10/12-2018
Nedräkning inför jubileums-premiär!Stora snurren
Foto: Gunnar ÖquistPå nyårsafton är det exakt 20 år sedan vi hade premiär på vår allra första föreställning, revyn Rådlöst som spelades i Edsbergs bygdegård.
Och denna nyårsafton är det premiär igen – nu för jubileumsrevyn Stora Snurren där vi tar fasta på nummerrevyns alla fördelar; korta, snabba inslag, blandning av musik och sketcher samt möjlighet för många att delta på scenen.
Biljetterna till de totalt 16 föreställningarna säljs i rasande fart, se det aktuella läget här.Stora Snurren, vad betyder det? Ja kanske att vi ”snurrat runt” i 20 år med allt vad det betyder av utveckling. Men också att vi nu pryder vår scen med en speciell ”snurra” och utnyttjar den som en effekt. Den som kommer dit får se … Vi spelar inte gamla nummer som ibland är brukligt på jubileumsföreställningar. Här är det idel nytt som gäller. En del inköpta nummer som varit med Revy-SM, en hel del nytt eget material.Som alltid är det ett stort antal människor som jobbar ideellt för att en föreställning av den här kalibern ska kunna bli verklighet. På scenen syns ”toppen av isberget” som denna gång också till viss del består av dubbel ensemble. Du ser alltid 20 personer, men ungefär halva ensemblen dubblerar sina roller och spelar varannan helg (se nedan vilka). Kanske du vill boka in just din ”favoritskådis” och då behöver du så klart ha koll på detta. Åldersspridningen är stor, mellan 12 och 78 år, och garvade veteraner som varit med sedan starten blandas med nykomlingar.Producerandet och regisserandet leds av Ingemar Bengtsson och Gunilla Pihlblad. Eftersom det är mycket musik och dans har vi också några duktiga koreografer som hjälper oss: Acki Fernberg, Julia Zaharane och Cecilia Ekström.Följande personer medverkar på varje föreställning:
Felicia Andersson, Rod Cansby, Sofie Dahlén, Morgan Deile, Ingalill Ekström, Stefan Ekström, Gustav Jansson, Thomas Karlsson, Sara ÖrtgårdDe spelar 31/12, 11,12, 25, 26 januari, 8, 9, 15 februari:
Iréne Andersson, Ewa Apéll Karlsson, Anneli Brånsgård, Per Arne Brånsgård, Chebon Fernberg, Frida Gelin, My Gustafsson, Alfred Grönkvist, Elin Johansson, Lill-Britt Karlsson, Veronica Florén Majersky,  (den 15 februari spelar dock Wendla Thorstensson i stället för Anneli Brånsgård).De spelar 4, 5, 18, 19, januari, 1, 2, 10, 16 februari:
Johan Deile, Ella Edlund, Annika Gelin, Ann-Charlotte Kämpe-Larsson, Solveig Lütz, Erik Neogard, Johanna Norsell, Mytilda Palmcrantz, Kajsa Söderberg, Wendla Thorstensson, Gunnar ÖquistOavsett när så får publiken en sprakande föreställning i två akter samt en trerätters hemlagad revysupé bestående av klassisk räkcocktail, helstekt oxfilé med klyftpotatis och rödvinssås samt chokladmousse och kaffe.Två av föreställningarna är textade: 26 januari och 10 februari.Så vad väntar du på?
Att få komma den föreställning du redan boka? Varmt välkommen, du har garanterat något kul att se fram emot.
Att boka biljett? Varmt välkommen att göra det här.

 

20 februari kl 19

Vetenskapspub

Vad får 3D-printing för industriell betydelse? Tekn Dr Göran Backlund, ansvarig för samordning av 3D-priniting inom SAAB, berättar om framtiden med friformsframställning eller Additive Manufacturing (AM).

Fri entré och öppen bar.

 

1-2 mars kl 19

Thomas med band spelar Ledin

En berättelse med låtar från Tomas Ledins musikaliska värld. Två helkvällar med underhållning och lättare barservering.

Entré: 150 kr

 

17 mars kl 19

Mr. Tambourine man

Buckliga Boots, gruppen som var hos oss i november med musikpoemet Swede Hollow, återkommer nu med nästa projekt; En föreställning med fullt band, om och kring Bob Dylans musik och poesi. Allt med gruppens svenska tolkningar av Dylans klassiker.

Entré: 150 kr

Arrangör:

Lekebergs Revysällskap

Biljetter och bokning:

info@lekebergsrevyn.se, 0768-229 300

 

 

www.lekebergsrevyn.se

 

Örebro

 

Lilla Kvartersteatern

Sturegatan 22 i Örebro

Kvartersteaterns hemsida

 

Karlskoga

Teaterföreningen Lyset

Kungsteatern, Karlskoga

Eva D-Karlskoga

 

Förintelsens minnesdag

27 januari kl 15.00

Biljetter: Turistbyrån Karlskoga 0586-216100

www.ticketmaster.se

 

Nya affischen_ (002)

 

Jag, mamma och förintelsen

Premiär 27 januari kl 16:40

3/2 kl 16:00

10/2 kl 16:00

16/2 kl 18:00

17/2 kl 16:00

2/3 kl 16:00

3/3 kl 16:00

Biljetter: Turistbyrån Karlskoga 0586-216100

www.ticketmaster.se

Information: evadellerud@hotmail.se

Ung Teater i Karlskoga

Ung-Teater-Karlskoga

Auschwitz är alltid nu

Karlskoga

27 januari kl 15.35

Kungsteatern, Karlskoga

Kungsteatern, KarlskogaUng teater Kga

 

”Auschwitz är alltid nu” spelas av Ung Teater Karlskogas äldsta ungdomar. Föreställningen är ett resultat av resan till Auschwitz som gruppen gjorde i juni. Med en konstnärlig upplevelse kan man beröra, där fakta inte alltid når fram. Syftet med föreställningen är att motverka intolerans, rasism och antisemitism och sprida kunskap om Förintelsen.

Föreställningen (längd: 30 min) spelas på turné och kan bokas genom kontakt nedan

https://www.facebook.com/events/1887363611573021/

 

www.ungteaterkga.se

 

 

www.lyset.se

GÖRSKOJ

 Valfritt-FB

 

Valfritt är namnet på revy 2019 och vi tänker att namnet dels anspelar på valet som varit och alla val vi har och gör samt att de flesta av våra val är fria, som tur är.

Årets revy kommer innehålla en del av det som hänt under 2018 och så klart plockar vi fram det som även hänt lokalt. Vi kan lova dig en upplevelse med fart och fläkt och en stunds eftertänksamhet. Och allt är som vanligt snyggt förpackat! Välkomna och umgås med oss en stund!

Premiär trettondagsafton 5/1 kl 17.00

Lördag  12/1 kl 15.00 och 19.00

Lördag 19/1 kl 15.00 och 19.00

Lördag 26/1 kl 15.00 och 19.00

Onsdag 30/1 kl 19.00

Lördag 2/2 kl 15.00 och 19.00

Fredag 8/2 kl 19.00

Lördag 9/2 kl 15.00 och 19.00

Köp biljetter via www.nortic.se

/www.gorskoj.se/

 

Örebro

Teater Vita Svanen

Vita svanen

Teater Vita Svanen håller som bäst på och repeterar inför sin premiär av ”Vår Sommarnattsdröm” den 21 september i höst.

Teatervalvet 

 

Läs mer här på Teatervalvets hemsida.

 

Lindesberg,  Frövi

teater-banner

 

 

BERGSLAGENS SPEKTAKELTEATER

Nystartad amatörteaterförening i Lindesberg spelar i sommar i Maskinhallen på Frövifors Pappersbruk, premiär 29 juni och föreställningar till 6 juli.

Mer info om detta kommer!

 

Lindesberg,  Löa

Hyttans Hemligheter

 

Premiär 5/7 2019 och spelas till 4/8

Maria Löa

Önskar du veta mer om Löa Hytta?
Boka en guidning !

Läs mer om Hyttans hemligheter

ToppNyOkt17x

 

 

Karlskoga

Teater Nolby

Nolby2

GASTSPEL

En mordgåta med trerättersmiddag

Lördag 16 februari  kl. 19.00

Lördag 23 februari kl 19.00

 

Mötesplats Alfred Nobel, Björkborns herrgård, Karlskoga

Manus & regi:   David Levi

Medverkande:  Lena Söderberg, Ann-Marie Johansson, Olle Söderberg & David Levi

 

TRERÄTTERSMENY OCH FÖRESTÄLLNING Pris: 665:-

För ytterligare information och bokning kontakta Teater Nolby på olle@teaternolby.se eller på telefon 070 558 8665.

Teater Nolby hälsar er välkomna och ser fram emot er bokning.

www.teaternolby.se

 

Magiska teatern Vretstorp

Dockteater på Magiska Teatern

22/1  2019 kl. 18  Dockteater

Dockteatern Grodprinsen framförs av Marianne Haglund från Saga&Symbol

Passar barn mellan 4 – 12 år.

Entré 80kr (Gratis för medföljande vuxen)
40 kr för medlemmar i magiska teaterns scenkonstförening
Fri entre för deltagare i barnteatergrupperna.

Jubileumsföreställning

Jubileumsföreställning 2 mars 2019 kl. 14.

2 mars 2019 har det gått fem år sedan Magiska Teatern återinvigdes och magiska teaterns scenkonstförening bildades och under åren har det bjudits både på teater, stand-up comedy, trolleri, filmvisning, föreläsningar och mycket annat på magiska teatern.

Därför bjuds det på jubileumsföreställning med en kavalkad av underhållning och aktiviteter på magiska teatern den 2 mars 2019 kl. 14 följt av årsmötet i Magiska Teaterns scenkonstförening.
Både medlemmar i scenkonstföreningen och andra är välkomna så boka in datumet redan nu.

Entré 120kr. Fri entré för medlemmar i Magiska teaterns scenkonstförening.

Mer info kommer.

Påskäventyr

18 april 2018 kl. 16 – 18.00. Upplevelsevandring. ”Det stora påskäventyret”.

Påsken är äntligen här men när Påskharen ska dela ut alla påskägg så märker han att hans stora guldägg är försvunnet! Med hjälp från sin goda vän tandfen och några barn hoppas han kunna lösa mysteriet. Följ med på jakten efter det försvunna påskägget och möt olika sagofigurer inne hos Magiska Teatern där en ny värld har tagit plats!

Påskäventyrsvandring på magiska teatern v 16 skärtorsdagen 18/4 2019. Öppet för alla men målgrupp åldrarna 4 – 8 år

Fri Entré.

Författare och regissör: Ida Wiberg.

 

https://www.magiskateatern.se

Värt en utflykt

Högsjö

Bäddat för sex – En riktig ”springa i dörrarna”-fars.

19, 20, 26 och 27 januari 

Högsjö Kultur- och teatergrupp hör egentligen hemma utanför vårt läns gränser, men har valt att vara med i Amatörsamverkan i Örebro län. De är kända för att spela farser med mycket gott resultat. I år har de valt att spela ”Bäddat för sex”, och just nu har de avslutat halva spelperioden och gör ett litet uppehåll över jul och nyår fram till 19 januari då man åter spelar föreställningen under två helger. Bäddat för sex heter i original ”A bed full of foreignes” och är skriven av Dave Freeman och översatt till svenska av Gösta Bernard. Den handlar om ett svenskt par som blir dubbelbokat med en försäljare och hans älskarinna, på ett hotell i Tyskland. I rummet finns också ett läckande element som spelar en viktig roll. Hotelldirektören ägnar sig samtidigt åt att spela slottskommendant i en pågående karneval. Och så mycket hjälp får han heller inte av den försupne portieren. Försäljarens fru kommer sedan till hotellet för att överraska sin man på hans födelsedag. Och när försäljarens älskarinna anländer så börjar verkligen förvecklingarna. Det här är en klassisk fars som verkligen förtjänar ett besök på Högsjö Folkets hus, där den spelas. Biljetter kan bokas här via Nortic.

 repet

Repet av Alfred Hitchcock

18,19,20 januari Pensionärernas hus, Katrineholm

Vännerna Brandon och Philip har strypt sin studiekamrat David. Brandom ställer till med fset och bjuder in Davids föräldrar och några andra. Vad inget vet eller förstår är att David ligger i kistan som maten står på. Eller är det någon som förstår det?

 

Arrangör: Dud/ Kannibalteatern

Biljetter på plats innan föreställning eller via Pia Widlund 0730-53 00 03

 

 

 

UNG PENG

ungpeng_webbbanner_400x132px

Du vet väl om att du som är 13-25 år och bor i Örebro län kan söka pengar för att genomföra ett kulturarrangemang? Tipsa gärna dina vänner! Läs mer på
www.regionorebrolan.se/ungpeng

Här hittar du information om Ung peng

 

SE TEATER I LÄNET!

Aktuella föreställningar hittar du här:

Teaterevenemang Örebro län

www.amatorteatersamverkan.se