Varmt välkommen att delta! Var med och delta i en manifestation för folkbildning som vi kallar ”Ställ upp för folkbildningen”. Vi ser fram emot att ses på torget och glöm inte att bjuda in dina vänner! Ta gärna med ett plakat som talar om vad folkbildningen betyder för dig. 📣

Vad vill vi med manifestationen? 💭
Manifestationen syftar till att visa vad folkbildningen betyder och innebär och vi hoppas att du vill vara med och visa vad många vi är som deltar och bryr oss om folkbildningen.

Var och när är manifestationen? 📍
Tisdag 28 november på Stortorget i Örebro kl.17-18:30.

Det här händer under manifestationen 🎶
Det blir musik med Karin Wistrand och Staffan Ernestam. Hiphopartisten Nafisa och Funk is up intar scenen. Det blir också fantastisk ooetry slam med Marcus Artin. Banden B Roots, Basement French, Generation Loud, Plan B och Akta Dig spelar! Det blir dessutom härlig körsång och allsång. Vi bjuder också på pepparkakor och glögg!

Därför manifesterar vi 📣
Manifestationen arrangeras som en reaktion på beslut som innebär att det ekonomiska stödet från staten till folkhögskolor och studieförbund har och kommer att sänkas.

Såhär ser nedskärningarna ut ❌
Inför detta år drogs satsningar på folkhögskolan motsvarande 500 miljoner kronor in. I budgeten som klubbas i riksdagen 29 november sänks stödet till studieförbunden med 250 miljoner för nästa år och till 2026 är nedskärningen totalt 500 miljoner kronor. Det innebär att ungefär en tredjedel av statsbidraget till studieförbunden försvinner.

Vad betyder folkbildning? ✅
Folkbildning är sammanfattningsvis ett samlingsbegrepp för studieförbund och folkhögskolor och syftar till att göra kunskap och bildning tillgänglig för alla på ett demokratiskt och jämlikt sätt, och utanför den traditionella skolvärlden.

Jag vill hjälpa till! ✅
Skriv gärna under följande namnlista: https://www.mittskifte.org/…/studieforbunden-samlar…

Manifestationen teckenspråktolkas. 🧏

Hashtags📱
Använd gärna följande hashtags i sociala medier om du skriver ett inlägg om manifestationen i dina sociala medier: #studieförbundensamlarsverige #folkhögskolanbildarsverige

Tillfällig profilbild! 📷
Ladda ner en tillfällig profilbild att använda inför och under manifestationen här: https://drive.google.com/…/1YnUMjgyQWnOuMmzBzLWWIznKdNl…

Arrangörer:
Vi som arrangerar är studieförbund, rörelsedrivna folkhögskolor, RF-SISU och amatörteaterföreningar i Örebro län med hjälp av vår intresseorganisation Örebro läns bildningsförbund.