Artisten Freddie Liljegren som arbetar som verksamhetsutvecklare på studieförbundet Kulturens tycker att folkbildningen är otroligt viktig då den för folk samman.

– För min egen del så var det en stor bidragande faktor till hur jag hittade min identitet egentligen när jag hittade musiken. Hade det inte varit för studieförbunden så hade jag nog inte haft samma möjlighet att kunna få uttrycka mig inom musik, säger Freddie Liljegren.

Freddie Liljegren hittade till musiken via en lagkamrat i innebandylaget och flera år senare så deltog han i musiktävlingen Idol där han tog hem silvermedaljen året 2019.

– I och med att jag har varit ansluten till studieförbund ända sedan jag började hålla på med musik så har det ju gett mig väldigt mycket erfarenhet av att stå på scen, erfarenhet av hur man tar en publik och hur man kan framföra en låt på ett bra sätt, säger Freddie Liljegren.

Studieförbundens verksamhet gynnar på många sätt människors liv och Freddie Liljegren tror musiken kan göra en stor skillnad.

– Jag tror framförallt att den här fristaden som studieförbunden faktiskt erbjuder och är, i många ungas liv, kommer att bidra till att de ungdomar som kanske inte har det så gott ställt får en bättre uppväxt och de hittar kanske sin identitet. De hamnar på ett bättre spår i livet än vad de kanske hade gjort om det inte den här fristaden hade funnits, säger Freddie Liljegren.

Kampanjen #studieförbundensamlarsverige : handlar om att protestera mot nedskärningar, för studieförbund och folkbildning. En tredjedel av statsbidraget till studieförbunden tas bort. Det innebär att en tredjedel av verksamheten är hotad.

Skriv under den här namnlistan för att stötta folkbildningen: https://www.mittskifte.org/petitions/…