I en intervju från SVT berättar deltagarna Susanna, Ingrid, Sakarias och Mohammad om deras upplevelse av att gå på folkhögskola.

– ”Jag blev deprimerad på gymnasiet, så jag kunde inte göra klart det. Först testade jag Komvux, det funkade inte för mig i och med att det är så mycket självstudier. Man får inte riktigt den kontakten med lärare.”, säger deltagaren Ingrid Larsson Malmström.

Deltagaren Susanna Pyhtinen delar med sig av sina tankar om hur det är att gå på folkhögskola.

– ”Jag var ju tvungen att hoppa av gymnasiet andra året, på grund av depression och hälsoproblem. Här är det en väldigt fin miljö och man har en nära relation till lärarna och man får hjälp med allt man behöver”, säger deltagaren Susanna Pyhtinen.

Deltagaren Sakarias Arif berättar om sin erfarenhet av att studera på folkhögskola.

– Jag läser för att jag hoppade över när jag gick på gymnasiet, man var ung och dum! När man har skärpt sig och förstått vad livet är då tar man om allt igen, säger deltagaren Sakarias Arif.

Se hela inslaget på SVTs egen webbplats: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/studerar-vid-folkhogskola-hoppade-av-gymnasiet-pa-grund-av-depression