Föreställningsperioden för Örebro Teaters satsning ”Råttfångaren” är i full gång och Örebro läns bildningsförbund har fått följa med bakom kulisserna.

Föreställningen spelas i Spelgården i Wadköping med en ensemble på 60 personer från hela länet i alla åldrar. I föreställningens ensemble finns skådespelare från både Örebro teater och amatörteatern.

Skådespelarna i uppsättningen beskriver vad teater bidrar med i deras liv ur ett hälsoperspektiv.

– För min hälsa betyder det oerhört mycket. Därför jag har en man som är sjuk och vi har hemtjänst. Jag behöver fylla på med energi och teater ger mig den här positiva energin. Så när jag kommer hem så är jag fylld av positiv energi så jag kan ta hand om honom glad, säger Mely Moberg Ackebo.

– Jag mår bra för att jag kan släppa mig själv ett tag. Det är ganska skönt att få gå in i en roll och få leva ut en massa känslor som jag kanske annars håller inne i mitt privata jag. Som jag inte vågar säga i det privata jaget, berättar Carl Jacobson.

Råttfångaren görs i samverkan med Teater Martin Mutter och Amatörteatersamverkan i Örebro län samt länets amatörteaterkonsulenter. Arrangeras i samarbete med Wadköping, Örebro Kommun.