Den fjärde januari bjöd Studieförbundet Vuxenskolan in till ”Wintercamp” på Storgatan 29 i Örebro. Under dagen fick unga möjlighet att testa på dancehall, musik- och videoproduktion och beatmaking. Det kostade inget för deltagarna att delta och aktiviteterna arrangerades med stöd från ”Jullov Örebro”, en del av Örebro kommun. Musikproduktionen skedde i Studieförbundet Vuxenskolans musikstudio Pennysound Studio.

Jon Daly Skoog visade under dagen hur man gör för att hitta inspiration till ett beat och hur man utvecklar en demo till en färdig produktion Jon berättar om hur musiken gör stor skillnad för hans egen och andras hälsa.  

­­– För att kunna skapa musik så måste man vara hundra procent i den skapande bubblan. Man måste pausa livet som pågår utanför musikstudion. Att få pysa ur sig känslor i toner och text blir som en ventil i vardagen, där musikskapande blir en själslig motion som behövs för att kunna fungera och må bra, säger Jon Daly Skoog som arbetar som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Studieförbundet Vuxenskolan har också ett samarbete med Örebro kommun som innebär att fler unga kan få chansen att utveckla sitt musikskapande.

– Vårt samarbete går ut på att unga som inte har gått ut skolan, inte pluggar eller arbetar, får möjlighet att komma till oss för att testa skapa musik i vår studio. Det är verkligen något som berör mig djupt, men jag hade önskat att vi kunde erbjuda mycket mer än ett par timmar i veckan, säger Jon Daly Skoog.