Deltagarna Linnea Hansson, Emelie Johansson och William Sävhammar är med i en bokcirkel med fantasytema hos Folkuniversitetet. När de ses på bokträffarna så får de chansen att diskutera böckerna de har läst och deltagarna kan genom cirkeln träffa andra med samma brinnande fantasyintresse. Deltagarna tycker det känns roligt att ha möjlighet att dela sitt intresse med andra.

– Man kan ju inte bara gå upp på stan och fråga ”Hej tycker du om fantasy?”. Så det är väldigt skönt att ha att man vet om att man går hit där alla har samma intresse. Jag vet att jag själv inte har så många kompisar som läser, framförallt inte läser fantasy. Så då är det skönt att ha det här, sedan finns det ju många onlinecommunities men det är inte samma sak som att ses på riktigt och kan prata om det, säger Linnea Hansson.

– Jag har alltid varit lite blyg av mig sen så har jag inte haft så jättemånga vänner egentligen. Så det har varit skönt att komma ut lite och träffa lite andra personer faktiskt, säger Emelie Johansson.

– Vi alla kan hålla med om att det här är ett ämne som vi verkligen gillar. Det kanske inte alltid man har riktigt en grupp som man där man känner att man kan prata om ett ämne på det sättet, säger William Sävhammar.

Vill du läsa böcker och diskutera i grupp? Kontakta ett studieförbund för att komma igång!