Den 26-28 maj arrangerade deltagarna på Kävesta folkhögskolas konst- och formgivningslinje sin avslutningsutställning med verk skapade under läsåret. Två deltagare som har gått konst- och formgivningslinjen är Jennifer Söderberg och Michelle Heijtz.

Folkhögskolan har betytt mycket för deltagarna och de menar att skolformen gör det möjligt att lära sig mycket om sig själv. Deltagaren Jennifer Söderberg beskriver sin upplevelse av folkhögskolan som första gången hon i ett utbildnings-sammanhang känner att hon har hittat en bra plats där hon kan utvecklas.

– Jag skulle säga att alla inte passar in i en och samma mall och folkhögskolan erbjuder ett upplägg som har funkat väldigt bra för mig och som har funkat väldigt bra för många andra. Där man inte känner att man kan jobba på det sättet som erbjuds i andra skolor till exempel, säger deltagaren Jennifer Söderberg.

Deltagarna berättar att de tycker att stämningen på folkhögskolan är unik att folkhögskolan är mer accepterande och mer familjär. Michelle Hejtz berättar om att konsten ger henne chansen att analysera, bearbeta och förstå sina egna känslor.

– Konsten för mig har absolut varit en sorg-hanterare. Så det är väldigt viktigt för mig att känna att jag har den möjligheten att gå in mig själv och verkligen analysera det jag känner för att förstå det jag känner. Det är liksom att förstå min sorg och kunna släppa vissa saker som har varit så otroligt jobbiga men med konsten gör det lite lättare, säger deltagaren Michelle Hejtz.