Cirkelledaren Monica Andersson som arbetar på Studieförbundet Vuxenskolan håller i DansVariation som riktar sig till personer med en funktionsvariation.

– När jag hade utbildat mig till vårdarinna, som det hette på den tiden, då jobbade jag inom omsorgen och märkte hur musik och dans, det är, jag blir nästan lite rörd, det är något magiskt med det. Man behöver inte ha ett språk en gång utan man hittar varandra på vägen, så jag brinner för det här, det gör jag, säger Monica Andersson.

Deltagarna Sara Sturzenbecker och Ellinor Jons berättar att de tycker det är roligt och att det känns bra att få vara med och dansa.

– Bra! Roligt med dans, säger deltagaren Ellinor Jons.

Stämningen är på topp när gruppen dansar ihop i lokalen 29:an som ligger på Storgatan i Örebro och några deltagare nynnar glatt med i musiken.

– Ja, det här är ju positivt för oss allihop när vi möts på det här sättet och jag tror faktiskt också att det är bra för de som är assistenter och är med här. Att det här är någonting som vi tycker är roligt, vi ser att nu gjorde en deltagare en liten sak som den aldrig gjort förut. Vi uppmuntrar varandra hela tiden och säger ”bra”. Vi säger nog ”bra” tusen gånger på det här för vi är så bra, alla gör på sitt sätt. Det gör oss bra, säger Monica Andersson.