Norr om Karlskoga spelas Bilbo som är ett samverkansprojekt mellan Amatörteatersamverkan Örebro län (ATSÖ), Teater Martin Mutter och Teater Nolby. Studiefrämjandet och Örebro läns bildningsförbund är med och stöttar projektet.

David Levi är initiativtagaren som har skrivit manus och regisserat föreställningen som baserats på J.R.R. Tolkiens bok ”The Hobbit”. 33 personer mellan 7 och 73 år agerar på scenen och ett stort antal arbetar vid sidan om. En av de yngsta skådespelarna är Leon Larsson som har planer på att arbeta som skådespelare i framtiden.

– När jag står på scen, när alla kollar på mig, det känns jättepirrigt och när det är pirrigt så gillar jag det, säger Leon Larsson.

Omid Sepehr som är pappa till Leon såg produktionen som ett tillfälle att göra något kreativt ihop med sin son.

– Det var helt otroligt och jag har ju sett en helt annan sida av Leon som jag inte tidigare har sett. Och själv har jag fått blodad tand för det här, säger Omid Sepehr.

Tea Lysén har spelat teater sedan tre års ålder och känner sig stärkt av att stå på scenen.

– Att stå på scen är det bästa jag någonsin har gjort och det finns ingen känsla som kan beskriva det. Man känner en sådan lycka, man känner ett sådant självförtroende som att det här är det bästa man någonsin gjort och man bara faller in i det. Man kan inte tänka på någonting annat. Det är bara det som händer nu, säger Tea Lysén.

Läs mer om föreställningen på Amatörteatersamverkans webbplats.