Örebro läns bildningsförbund har fått 100 000 kronor av Region Örebro läns stöd för social innovation.

Stödet ska gå till projektet ”Vi snackar” som handlar om att lära språk genom kultur, exempelvis drama. Målgruppen är deltagare som behöver träna svenska språket mer samt befintliga kulturaktörer i länet. Projektet kommer att drivas av ÖLBF och Amatörteaterkonsulent Tina Ruth med hjälp av bland andra Teater Aros och deras ”SPRAK-metod” så det finns all anledning att tro att det blir en del fokus på just teater som kulturform. Tanken är att projektet inte bara ska främja språkutveckling utan även nya möten genom kulturen och nya deltagare i länets kulturföreningar.

Projektet har som mål att under 2023 sprida kunskap om hur vi lär ut språk genom drama med den så kallade ”sprak-metoden” på flera platser i Örebro län, där Karlskoga är först ut.

Workshop 8 maj

Nu är anmälan öppen till workshoppen ”Lära språk genom drama” där teater Aros går igenom Sprakmetoden.

Datum och tid: 8 maj kl.9-15.

Plats: Karlskoga Folkhögskola, Rektor Lindholms väg 23. 691 44 Karlskoga.

Kostnad: 450 kr Inkl. lunch och fika. Gratis för medlemmar i ÖLBF, dvs Örebro läns folkhögskolor, studieförbund och teaterföreningar som är anslutna till ATSÖ. (Även vid förhinder betalas avgiften av den som har anmält sig).

Målgrupp: En första workshop i Karlskoga vänder sig till lärare och pedagoger som lär ut svenska, teater, drama eller personer som på annat sätt kommer i kontakt med människor som vill lära sig svenska på ett roligt sätt.

Anmälan: Anmälan görs via mejl till och glöm inte att uppge namn, organisation och specialkost. 20 platser finns. Först till kvarn gäller och sista anmälningsdag är 3 maj.

Här finns en introduktionsfilm till Teater Aros SPRAK-metod för att lära språk via drama

Affischen till evenemanget.