För några veckor sedan sammanfattades det treåriga arvfondsprojektet TB Action under en spridningskonferens på Tegelbruket.

Projektets syfte har varit att bygga upp Tegelbruket till en naturlig fritidsarena för ungdomar med någon form av funktionsnedsättning. Aktiviteter som funnits tillgängliga under projektet är e-sport, basket, sång och musik, musikproduktion och dans.

Projektledaren Unnur Tryggvadóttir ser positivt på projektets framtid som en del av den ordinarie verksamheten.

– Nu är det här treåriga projektet slut men det är nu det börjar. För nu flyttar vi över de här verksamheterna till de olika organisationerna i huset, basketen ner till KFUM-basket, sång- och musikverksamheten till Sensus. Det är nu det verkliga arbetet börjar, att fortsätta stötta, förvalta och utveckla den här verksamheten. För den verksamheten är och kommer alltid att vara livsviktig för oss, säger Unnur Tryggvadóttir.

Stödassistenten Eva Jacobsson som är med i musikproduktionsgruppen berättar hur mycket hon brinner för musiken.

– Jag vill visa att vi som har funktionsnedsättningar, vi har också möjlighet att visa att vi kan lära musik som andra artister sjunger, säger Eva Jacobsson.

Projektet är ett samarbete mellan Tegelbruket, KFUM Örebro, Sensus Örebro län och ÖLIF/SISU.