Örebro läns bildningsförbund har fått följa med bandet The Lake på deras repetition i Studiefrämjandets lokaler. Bandmedlemmarna Melissa Wallbom och Philip Goldstrand berättar om hur viktig musiken och musikutövandet är i deras liv.

– Ja, om jag inte hade haft musik i mitt liv då hade jag ju inte fått utlopp för känslor, energi, oavsett om det är positiv energi eller negativ energi. Det hade blivit som ett tomrum i hjärtat det liksom fyller upp den här glädjen, det som känns att det saknas. Just när man hittar ord i texter från vissa personers låtar då kan man fylla det i hjärtat och relatera, säger Melissa Wallbom.

– Musiken är sättet att ta sig igenom varje dag, stunder när man inte har mått så bra eller stunder där man har mått väldigt bra. Musiken har liksom underlättat att uttrycka de känslorna. För det händer så mycket i huvudet hela tiden, så sätta ord på det är nästan en omöjlighet men känslan i musiken man lyssnar på kan antingen vara liksom, det är musik som är mycket aggressivare än vad jag är i, så därför kan jag känna mig lugn, säger Philip Goldstrand.