I höst är studieförbundet Sensus med och arrangerar föreläsningar för föräldrar med olika teman. Den första föreläsningen ”Livsviktiga snack” arrangeras den 12 oktober och är en digital föreläsning om psykisk ohälsa bland barn och unga. I föreläsningen delar frivilligorganisationen Suicide Zero och mottagningen Första kontakten med sig av kunskap om hur föräldrar kan rusta sina barn för livet.

– I Suicide Zeros folkbildande föreläsning Livsviktiga snack lär man sig bland annat att forskning visar att ju tidigare vi lär våra barn klä sina tankar om sitt mående och det som är knepigt i livet i ord, desto större skyddsfaktor ger vi dem för psykisk hälsa och självmord i framtiden, säger Maria Larsson som är volontär i Suicide Zero.

Liv Nordberg från Sensus berättar om sina tankar om föreläsningen.

– Det känns bra och viktigt att få kunna erbjuda föreläsningen med Maria Larsson från Suicid Zero som kommer tipsa om hur vi kan prata med våra barn om hur de mår. Att få vara del av denna folkbildningsinsats tillsammans med arbetsgruppen i Lindesberg och Nora är otroligt givande och vi försätter att nå många föräldrar runt om i norra Örebro län. Efter föreläsningarna får vi feedback och tips på framtida teman och föreläsare, något som är viktigt för oss i gruppen som är med och arrangerar. Vi vill fortsätta att erbjuda förädrarföreläsningar med olika teman, säger Liv Nordberg som arbetar som verksamhetsutvecklare på Sensus.

Senare i höst kommer Pia Graniittiaho föreläsa om att leva i en bonusfamilj och Kalle Norwald om att leva i relationer.

Läs mer om föreläsningen.