Livekarusellen är Studiefrämjandets stora nationella musikturné. I lördags så var det dags för riksfestivalen för Studiefrämjandets två stora turnéer Livekarusellen och Danskarusellen. Arrangemanget genomfördes på Kulturkvarteret i Örebro. Under finalen fick 14 artister och 7 dansakter möjlighet att möta publiken. En musiker och låtskrivare som deltog i finalen var tjugotvååriga Thea Kullhammar.

– Musik har för mig varit oerhört terapeutiskt. Jag har med musiken fått möjlighet att sätta ord på mina känslor och landa i dem. Både när jag lyssnat på min egna musik och väl varit i liksom stunden och skrivit det. Så att för mig har musik verkligen varit i alla fall jämt med terapi. Det har varit väldigt helande och stärkande, säger deltagaren Thea Kullhammar.

För Thea Kullhammar så har tävlingen varit ett guldtillfälle för att få hitta tillbaka till musikutövandet.

– Jag är tjugotvå år gammal och har jobbat i några år nu. Jag har väl kommit ifrån det som tidigare var det jag liksom förknippade starkast med mig som människa vilket har varit musiken. Jag jobbar som elevassistent på skola. Det är givande och härligt men drömmen är ju att i framtiden jobba med musik. Då har väll Livekarusellen gett mig en möjlighet att nå tillbaka till den här kärnan. Så det har varit otroligt kul, säger Thea Kullhammar.

#studieförbundensamlarsverige #folkbildning