Kulturmix är ett projekt för förbättrad folkhälsa i Hällefors och Ljusnarsberg.

Nytt samarbete för bättre folkhälsa

Örebro läns bildningsförbund (ÖLBF) startar ett projekt i samarbete med vårdcentralerna i Hällefors och Ljusnarsberg samt studieförbunden ABF, Studiefrämjandet, NBV, Studieförbundet Vuxenskolan och Hällefors folkhögskola.

Projektet ska gynna folkhälsan och samverkan

Genom att erbjuda kultur- och sociala aktiviteter strävar vi efter att skapa sammanhang där människor kan stärka sin psykiska hälsa och bygga sociala nätverk. Målet är även att skapa långsiktiga samarbetsformer mellan folkbildningen och vårdcentralerna samt att skapa en samverkansform för folkbildningen att sprida till andra delar av länet.

Projektet vänder sig till daglediga som vill prova något nytt ihop med andra

Projektet riktar sig till daglediga personer som vill ha mer kultur eller gemenskap i sina liv och förbättra sin hälsa genom gemensamma aktiviteter. I projektet vill vi också bjuda in personer som är nyfikna på att ta klivet och bli cirkelledare och genom det bidra med sina egna kunskaper.

Schemat för kulturträffarna startar hösten 2024 i Hällefors och våren 2025 i Ljusnarsberg

Projektet pågår från maj 2024 till december 2025 och är tänkt att skapa långsiktiga positiva effekter för deltagarna och utveckla samverkan mellan folkbildningen och vårdcentralerna. Under hösten 2024 anordnas kulturträffarna som äger rum på torsdagar i Hällefors i Hällefors badhus i rörelserummet på andra våningen och på tisdagar hos Hällefors folkhögskola i lokalen Galaxen.

Detta sker på kulturträffarna

Upplägget för kulturträffarna varierar något men det gemensamma är att det kommer att ske en aktivitet med någon koppling till kultur och hälsa. Under träffarna kommer också deltagarna bjudas in att fika ihop och samtala eller delta i en social aktivitet i anslutning till kulturinslaget eller aktiviteten.

Höstens träffar i Kulturmix

Datum till aktiviteterna finns nedan och ansvarig som bjuder in till träffen. Hoppas att vi ses!

Torsdag 14 nov kl.14.30-16 håller Studieförbundet Vuxenskolan i aktiviteten Musik och Allsång, Rörelserummet Hällefors Badhus.
Torsdag 28 nov kl. 14.30-16 håller ABF i aktiviteten Naturvandring med Outdoor People Bergslagen , Rörelserummet Hällefors Badhus.
Torsdag 5 dec kl. 14.30-16 håller Studiefrämjandet i aktiviteten Rytmworkshop, Rörelserummet Hällefors Badhus.
Torsdag 12 dec kl. 14.30-16 håller NBV i aktiviteten Hela Livet – Hälsoföreläsning, Rörelserummet Hällefors Badhus.

Tisdag 5 nov kl.14:30-16 håller Hällefors folkhögskola i aktiviteten Testa på piano, i sin egen lokal Galaxen. Anmälan.
Tisdag 19 nov kl.14:30-16 håller Hällefors folkhögskola i aktiviteten Yoga via storbildsskärm, i lokalen Galaxen. Anmälan.

Läs mer om kulturträffarna här.