Igår deltog Örebro läns bildningskonsulent Cecilia Lönn Elgstrand under Framtidsdagen som arrangeras av Karlskoga folkhögskola, ÖLBF och Möckelnföreningarna. Framtidsdagen är en mini-mässa för allmänheten där olika hållbarhetsfrågor uppmärksammas. Framtidsdagen är en del av Framtidsveckan i Örebro län som handlar om att skapa mötesplatser där lokal hållbar utveckling står i centrum.

Under kvällen bjöds det på en föreläsning om att leva i balans med naturen med kursansvariga på Karlskoga folkhögskola samt en föreläsning om hållbart mode med Pia Lundström från företaget pilenskapat.se. Trubaduren Per Alexandersson stod för kvällens musikunderhållning, underhållningen presenterades av studieförbundet Bilda.

Folkuniversitetet deltog och berättade om deras cirklar ”Bruka jorden” och deras helgkurs i ”Hållbart mode”. Studiefrämjandet höll i aktiviteter med temat framtida hälsa och glädje, det blev gymnastik, barndans och svängiga rytmer i härlig Zumba. Studieförbundet Bilda informerade om sin verksamhet och studieförbundet NBV visade sin Nykterhetsutställning.