Igår höll studieförbundet Studieförbundet Bilda Svealand i en ledarskapsutbildning om att möta unga med psykisk ohälsa. 💡

Verksamhetsutvecklaren Celia Cox berättar att utbildningen ”Vara nere” besvarar frågan om hur en person kan möta en medmänniska som mår dåligt.

– Jag tror att vi är många som identifierat samhällsproblemet med ungas psykiska ohälsa och där är ju folkbildningen ett väldigt coolt verktyg. För folkbildning tillgängliggör kunskap, verktyg och metoder som hjälper oss att faktiskt göra någonting tillsammans för att skapa förändring, säger Celia Cox.

Utbildningen innehåller även praktisk övning för att skapa trygghet för personer att hantera situationer som kan upplevas svåra. Vara nere är framtagen av Mind och Studieförbundet Bilda, tillsammans med ungdomsledare och experter.

Läs mer om ledarutbildningen https://varanere.se/ledarutbildning/