I Allaktivitetshuset i Nora pågår Studiefrämjandet Örebro läns studiecirkel Dans för hälsa. Dans för Hälsa är en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela landet. Dans för Hälsa handlar om kravlös dans efter skoltid med fokus på rörelseglädje och social gemenskap. Regelbunden dans ger många hälsoeffekter som förbättrad styrka och kondition. Dansinstruktören Elin Duberg berättar mer om fördelarna.

– Flera deltagare har sagt att de känner sig lugnare, skönare, gladare och bättre direkt efteråt, säger Elin Duberg.

En av deltagarna i Dans för hälsa är Brysbane Ramirez.

– För mig är dansen en paus från allt och från alla. När jag gick i gymnasiet så gjorde jag mycket plugg. Så jag ville ha någonting som är roligt, bra, avslappnande och hälsosamt för mig. Så jag anmälde mig till Dans för hälsa, berättar Brysbane Ramirez.

För dig som vill testa Dans för hälsa, prata med din skolsköterska eller kurator. För frågor så kan du skriva till dansinstruktörernas instagramkonto dansforhalsa_nora

Nora kommun är en samarbetspart i arbetet med Dans för hälsa.