Filter :

Många utomhusaktiviteter under pandemin

Under pandemin har folkbildningen haft många aktiviteter utomhus, även under smällkalla vintern var de igång.
År 2021 är utsett till Friluftslivets år och det uppmärksammas genom ett projekt som kallas Luften är fri.
- Den här satsningen är extra bra nu, eftersom man kan träffas utomhus på Coronasäkert sätt, säger Silke Frank,

Läs mer...

Platsannons: Samverkande folkhälsokommunikatör till folkbildningen

Vår folkhälsokommunikatör går vidare till annat och vi behöver en ny kollega som vill samverka mellan regionen och länets folkbildningsorganisationer och kommunicera folkbildningens betydelse för samhället.  

Örebro läns bildningsförbund (ÖLBF) är folkbildningens gemensamma mötesplats i Örebro län med länets 11 studieförbund, 6

Läs mer...

Social promenad i Hallsberg

Studieförbundet Vuxenskolan har länge arbetat för att minska ensamhet hos äldre. Bland annat genom de populära föreläsningarna om Hasse och Tage och det ljuva 50- och 60-talet. Nu när det är svårt att träffas anordnar de bland annat sociala promenader i Hallsberg.

Varje tisdag klockan 13.30 finns Ann Andersson, Elisabeth Sandberg och

Läs mer...

De mår bra i grupp

- Ska vi träna idag, frågar Jonathan Ehnfors.
Han deltar i Studieförbundet Vuxenskolans Må Bra-grupp.
- Jaa! säger Nathali Ek, som är studiecirkelledare för Må bra-grupp.

Just idag är det träning, men hon berättar att fokus för gruppen, som samlas en gång i veckan, är helhetshälsa.
- Så vi försöker väva in många aspekter av hälsa; som

Läs mer...

Folkbildning är folkhälsa

Folkbildningen bidrar på många sätt till en bättre folkhälsa. För hälsa kan vara att ha vänner, träffa människor, växa tillsammans och slippa ensamhet.

Läs mer...

Demokrativeckan Örebro län

Så har pandemin påverkat folkbildningen

Studieförbunden och folkhögskolorna är viktiga för samhället och bidrar till utveckling, folkhälsa, arbete och demokrati. Men som många andra delar av samhället har folkbildningen påverkats starkt av den pågående pandemin.

Örebro läns bildningsförbund har under 2020 och 2021 undersökt vilka effekter åtgärderna för att minska

Läs mer...

Too many filters are selected

Vår folkhälsokommunikatör går vidare till annat och vi behöver en ny kollega som vill samverka mellan regionen och länets folkbildningsorganisationer och kommunicera folkbildningens betydelse för samhället.  

Örebro läns bildningsförbund (ÖLBF) är folkbildningens gemensamma mötesplats i Örebro län med länets 11 studieförbund, 6 folkhögskolor, Amatörteatersamverkan Örebro län och Biblioteksutveckling Region Örebro län (BRÖL) som medlemmar. Här samlas folkbildningsorganisationerna för samverkan, erfarenhetsutbyte och utvecklingsarbete, bland annat när det gäller det folkhälsofrämjande arbetet inom folkbildningen.

Örebro läns bildningsförbund arbetar för att främja positiv utveckling av folkhälsan i länet med hjälp av folkbildning. Detta i samverkan med Region Örebro län, länets kommuner och andra samhällsinstanser. Genom folkbildningen genomförs varje år en omfattande verksamhet riktad till olika målgrupper i samhället, exempelvis pensionärer, asylsökande, föräldrar och unga vuxna. 

Vi söker nu någon som kan samla, kommunicera och utveckla det folkhälsofrämjande arbete som görs inom folkbildningen. Det handlar om att i olika sammanhang representera folkbildningen, om att stödja folkbildningens aktörer internt och att sprida goda exempel på verksamhet. 

Du kommer vara en kontaktlänk mellan folkbildningen och folkhälsoteam samt andra fasta eller tillfälliga nätverk inom folkhälsoområdet.

Vi vill att du ska föra fram verksamheterna i våra egna kanaler och i media, driva kommunikativa satsningar och se till att fler uppmärksammar folkbildningens förändrande kraft i samhället. Folkbildningens medlemsorganisationer samarbetar också i ett eget kommunikatörsnätverk som du leder och håller samman.

Eftersom organisationen är liten och uppdraget är brett så förekommer en mängd olika arbetsuppgifter. Du ansvarar för att själv lägga upp din arbetstid, arbetet är målstyrt. Du arbetar självständigt och stämmer regelbundet av arbetet med ledningen för Örebro läns bildningsförbund. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % där delar av tjänsten kommer att innebära administrativa arbetsuppgifter.

Kunskap och kompetens:
Kännedom om folkbildningen och dess förutsättningar
Kommunikatör /kommunikationskompetens
Erfarenhet av folkhälsofrågor
Strategisk kompetens
Kännedom om samhällets organisation och styrning på olika nivåer.
Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande är
Erfarenhet av kommunikation via rörlig bild på sociala medieplattformar
Erfarenhet av webbpublicering och layout av tryckta/digitala produkter
Erfarenhet av arbete inom folkbildningen eller ideell organisation

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där förmåga att knyta kontakter och skapa nätverk är av stor betydelse. Det är viktigt att du drivs av en nyfikenhet och har ett genuint intresse för folkbildning och folkhälsa. Du behöver ha god samarbetsförmåga samtidigt som du är självständig och initiativtagande, viktigt är också att kunna avgränsa och prioritera.

Arbetsplatsen
Örebro läns bildningsförbund har sitt kansli i Föreningarnas Hus, Örebro. Här arbetar även en amatörteaterkonsulent och en länsbildningskonsulent.

Ansökan

Sänd din ansökan med personligt brev samt CV senast 14 november till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Frågor besvaras av Cecilia Lönn Elgstrand länsbildningskonsulent via samma e-post samt på tel: 0707-958886.