Amatörteater

Vad gör amatörteaterkonsulenten på jobbet egentligen? Svaret ges i filmen nedan,  En måndag på jobbet.

 

Enligt överenskommelse med Region Örebro län arbetar Örebro läns  amatorteaterbildningsförbund med amatörteaterverksamhet.Verksamheten innebär att i samarbete med amatörteaterorganisationer stödja och utveckla amatörteaterverksamheten i Örebro län som en del av    folkbildningsarbetet.

Tina Ruth

Tina Ruth Teaterkonsulent mot amatörteater i Örebro län
E-post: tina.ruth@olbf.nu

Tina Ruth är föräldraledig från september 2018.

Stefan ny på jobbet.htm

Stefan Jansson Vik Teaterkonsulent mot amatörteater i Örebro län

E-post: stefan.jansson@olbf.nu

070-628 06 20

 

 

Jag hjälper er gärna!

– Att starta upp en teatergrupp.

-Få igång och driva en teateruppsättning fram till premiär.

-Råd och handledning i kontakter med studieförbund, kommunala kulturförvaltningar, vid bidragsansökningar och liknande.

-Att i er förening kostnadsfritt hålla en kurs, workshop eller regihjälp.

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Kurser 

För föreningar eller teatergrupper att boka med Tina

KOM I GÅNG    Vi gör en mängd övningar får att skådespelarna ska komma igång individuellt och i grupp inför kommande teaterarbete. I kursen ingår kropp- och röstmedvetenhet, gruppövningar, koncentrationsövningar och lite improvisation. Perfekt för terminsstarten eller inför repetitionstart.

IMPROVISATION  Vi tränar på att våga bejaka oss själva och andra, säga JA och hänga på. Vi kastar oss mellan roliga improvisationsövningar som ger er bättre lyhördhet för varandra på scenen och garanterat leder till skratt. –Improvisation passar bra precis när som helst, ta ett avbrott i det ordinarie teaterarbetet och kör!

SKÅDESPELARTRÄNING Din kropp är ditt instrument.  Genom en mängd övningar stärker vi vår medvetenhet och förtydligar vår scennärvaro. Vi fokuserar på kropp, röst, koncentration och jobbar med kortare scener eller texter.

KARAKTÄRER I karaktärskursen jobbar vi med kroppsmedvetenhet och Commedia dell’arte teknik. Under handledning av Tina jobbar alla kursdeltagare fram varsin extrem karaktär, tex. ”den giriga”, ”den sjuka”, ”kärleksparet” osv. och provar dem i möten med andra karaktärer på scenen. – En spännande kurs som förtydligar dina komiska uttryck. Kursen kan förlängas och kombineras med teatersmink.

RÖST  Vi jobbar främst med våra talröster och får tips på röstövningar. Vi leker och laborerar för att våga ta ut svängarna. – Att jobba med återkommande röstuppvärmningar under repetitionsarbetet är ett måste för de grupper som inte använder myggor. Här får ni tips på övningar att använda när ni har röstuppvärmning i er teatergrupp.

CLOWN  För att arbeta med clown krävs koncentration, disciplin och mod. Vi utgår från Mario Gonzales fem clownregler, men arbetar utifrån två olika pedagogiker. – Tina har genomgått en clownutbildning vid Ecole Phillippe Gaulier i London men har även genomgått en längre kurs med David Carmel. Här delar hon med sig med det bästa av sina clownerfarenheter. Kursen kräver minst 3-4 timmar, gärna heldag.

STAGEFIGHTING  Ni får grunderna för tekniken att slåss på scenen. Vi övar och koreograferar slagsmål. -Här finns möjlighet att få hjälp att lägga en slagsmålscen till er föreställning.

SMINK  Vi jobbar med teatersmink och lär oss enklare grunder för att sminka olika karaktärer. -Konsulenten har en sminkväska med grimas vattensmink och tillbehör, så inga extra inköp behövs!

HJÄLP efter ert BEHOV  Tveka inte att höra av er! Jag hjälper er så gott jag kan eller lotsar er vidare genom mitt kontaktnät.