Mitt idrottsliv – ett teaterprojekt

Vill du stå på eller bakom scenen?

Nu skapar Örebro läns bildningsförbund jämställdhetshistoria tillsammans Örebro läns idrottshistoriska sällskap och RF-SISU Örebro län (tidigare SISU och Örebro läns idrottsförbund).

Amatörteaterkonsulenten Tina Ruth är med och skapar en intressant teaterföreställning kring frågor om jämställdhet och idrott. Det är ett projekt där idrotten och kulturen möts i ett fantastiskt och unikt samarbete.

Det är kvinnors egna berättelser från 1940-talet och framåt som ska bli en utställning, en bok och nu också en teaterföreställning med premiär 18 april 2020.

Tanken är att låta idrott och kultur mötas och på så vis levandegöra idrottsutövarnas tankar, känslor och erfarenheter samt förmedla eventuella dilemman och budskap.Tillsammans kan vi skapa jämställdhetshistoria, säger Tina Ruth.

Nu söker vi DIG som vill vara med på detta projekt!

 

Konstnärligledare och regissör: Maria Grudemo El Hayek

Maria Grudemo El Hayek är utbildad skådespelerska och teaterpedagog. Hon har även stor vana inom ensemble-arbete och att som scenkonstkreatör driva egna projekt.  

Senaste åren har hon med PotatoPoatato skapat och spelat i monologen Im her(e), varit projektledare för Feministisk Scenkonstamling och Wisp. Hon är snart klar med sitt första filmmanus och spelar till våren på Martin Mutter. 

"Jag jobbar gärna med lekar och lättsamma övningar utifrån deltagarnas förutsättningar och vilja.  Det ska bli så spännande att få fylla kvinnornas historier med fantasi och rörelse och tillsammans med ensemblen skapa denna föreställning"

 

Repetitoner i huvudsak måndagar kl 17.30-20.00 Plats: Idrottens Hus, Karlsgatan 28, Örebro

Anmäl dig till projektet ”Mitt Idrottsliv”:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1338560

Alla är välkomna!

 

Välkommen att prova på!

Måndag 13 januari kl. 17.30-20.00

17.30-18.00 Fika och information om projektet

18.00-20.00 Teaterworkshop

Detta tillfälle är kostnadsfrtt. Efter detta två tillfällen, bestämmer du dig om du vill vara med eller inte i projektet.

Plats: Idrottens Hus, Karlsgatan 28, Örebro

Övrig info om projektet:

  • Projektstart januari 2020
  • Repetitioner kvällar och helger under våren 2020.
  • Glimtar ur föreställningen visas på slottet 8 mars.
  • Premiär och spelperiod april-maj 2020.
  • Föreställningen ska spelas i Örebro, Laxå och på turné i Örebro län, totalt 6-10 st föreställningar.

Bakom projektet står länets amatörteaterkonsulenter vid Örebro läns bildningsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Idrottshistoriska sällskapet i Örebro, Örebro läns Idrottsförbund och Amatörteatersamverkan i Örebro län.

ANMÄLAN och mer information:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1338560