Vill Du vara med och utveckla folkbildningen i Örebro län?

Vår nuvarande länsbildningskonsulent går i pension.

Därför  söker vi nu en ny länsbildningskonsulent som vill vara med och arbeta för ett framgångsrikt folkbildningsarbete i länet med fokus på opinionsbildning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde första september.

Kansliet ligger i Örebro och vi hyr lokaler av stiftelsen Activa i stadsdelen Ladugårdsängen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att ansvara för, driva och utveckla ÖLBF:s verksamhet i enlighet med styrelsens och årsmötets beslut. Tillsammans med medlemmarna ska du stärka förutsättningarna för folkbildningen i Örebro län genom samråd, informationsspridning och opinionsbildning. Tjänsten innebär stora möjligheter till egna initiativ och idéer.

Eftersom organisationen är liten förekommer en mängd olika arbetsuppgifter. Länsbildningskonsulenten har ett personalansvar då ÖLBF har särskilda uppdrag av Region Örebro län inom folkhälsa och amatörteaterverksamhet i länet.

Du som söker skall

Ha goda kunskaper om folkbildningens arbetssätt och arbetsvillkor.

Ha breda kunskaper om samhällets organisation i allmänhet, kulturpolitik, folkhälsa, vuxenutbildning och kulturområdet i synnerhet.

Ha relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet av arbete med ekonomiskt ansvar. Ha erfarenhet av opinionsbildande arbete. Vara en samarbetsinriktad och god organisatör och ha erfarenhet av administrativt arbete. Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha god datorvana.

Meriterande är

Erfarenhet av arbete i ideell organisation.

Kunskaper om kommunikationsarbete och opinionsbildning.

Kunskaper om Örebro län och dess kommuner, region och myndigheter.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där förmåga att knyta kontakter och skapa nätverk är av stor betydelse. Det är viktigt att du har ett genuint intresse för folkbildning och kultur. Du är en engagerad och driven person med förmåga att se både helheten och detaljerna. Du kan planera samt fatta och följa upp beslut. Du är kommunikativ och kan skapa trivsel och gemenskap i arbetet och på arbetsplatsen.

Ansökan via extern webbplats här: http://www.hrsupporten.se/lbf.php